Monday, June 11, 2007

Κοκαινη στον Αερα της Ρωμης

Κοκαΐνη στον αέρα της Ρώμης

΄Ιχνη κοκαΐνης στην ατμόσφαιρα της Ρώμης διαπιστώνει έρευνα του Εθνικού Κέντρου Ερευνών της Ιταλίας. Οι τιμές είναι πολύ κάτω από τα επιτρεπτά όρια και δεν προκαλούν ανησυχία, δείχνουν όμως ότι η χρήση κοκαΐνης στην ιταλική πρωτεύουσα είναι διαδεδομένη.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε διάστημα δέκα μηνών σε περιοχές της Ρώμης που η χρήση κοκαΐνης θεωρείται σίγουρη. Είναι η πρώτη έρευνα αυτού του είδους στον κόσμο.

Πρώτη στις τιμές της κόκας με 0,9 νανογραμμάρια στην ατμόσφαιρα έρχεται η περιοχή του Πανεπιστημίου της πόλης Σαπιέντσα που φιλοξενεί πάνω από 120.000 φοιτητές. Ακολουθεί η περιοχή της Βία Βενέτο, το πάρκο της Βίλας Αντα και η Τσινετσιτά.

Σύμφωνα με το χημικό Αντζελο Τσετσινάτο που είχε την επίβλεψη της έρευνας, «η πανεπιστημιούπολη είναι η πλέον μολυσμένη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εδώ τα ναρκωτικά είναι πιο διαδεδομένα όσον αφορά την χρήση και το εμπόριο. Θα πρέπει ακόμη να κάνουμε κι άλλες έρευνες για να ανακαλύψουμε το γιατί. Διαφορετικά πως να ερμηνεύσουμε ότι βρήκαμε κοκαΐνη και κοντά σε ένα παιδικό σταθμό».

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στον ιταλικό τύπο, περίπου 25 χιλιάδες άτομα κάνουν χρήση ναρκωτικών στη Ρώμη. Περίπου οι μισοί από αυτούς κάνουν χρήση κοκαΐνης. Σε ολόκληρη την Ιταλία, οι χρήστες κοκαΐνης σε καθημερινή βάση ανέρχονται σε 90 χιλιάδες και ξοδεύουν 4 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Το 90 τοις εκατό των χαρτονομισμάτων στην Ιταλία, και ιδίως το χαρτονόμισμα των 20 ευρώ, φέρουν ίχνη κοκαΐνης.

(απο Flash.gr 11/6/07)

0 δυνατες σκεψεις..: