Thursday, June 14, 2007

Δαλιδα




δεν ηξερα τιποτα για τη Δαλιδα, τυχαια εψαχνα κατι στο You Tube κι επεσα πανω της. Η φωνη της με αγγιξε. Σημερα διαβασα και τη βιογραφια της. Ειναι δυσκολο να εισαι πολυ κοσμικος καιαπο την αλλη να ψαχνεις τα βαθια νοηματα της ζωης, να θες να τρυπησεις την επιφανεια και να εμβαθυνεις στην επαφη με τον εαυτο σου. Δε μπορει να βλεπεις ολη τη ματαιοτητα γυρω σου και να πρπει να συμμετεχεις ενεργα σε ολα αυτα οχι σαν απλο μελος αλλα σαν πρωταγωνιστης.

Κι απο την αλλη πως νιωθει καποιος που εχει γνωρισει την απολυτη δοξα, τη λατρεια, εχει αμετρητο χρημα κι ομως δεν εχει συντροφια πραγματικη και νιωθει μονος? εχει τοτε αξια η ζωη? πως νιωθει κανεις οταν καταλαβει οτι ολη η φαντασμαγορικη του ζωη ηταν ενα πυροτεχνημα?

αναρωτιεμαι απλα χωρις να εχω απαντησεις. Ξερω μοναχα πως οταν ο ανθρωπος αφησει λιγο χωρο στην καρδια του για να μπει ο Θεος τοτε η μοναξια δεν ειναι πονος αλλα ενα συστατικο της ζωης οπως και ολα τα αλλα. Ενα συστατικο που αλλοτε το θες κι αλλοτε ζητας να ζησεις χωρις αυτο. Ο Θεος δεν ειναι φυσικα το συστημα των κανονων της θεσμικης Εκκλησιας αλλα ο Θεος της αγαπης που υπαρχει αν θες και σε αφηνει ελευθερο. Αυτη κι αν ειναι ελευθερια..



πως να την περιγραψεις ομως με λογια? περιγραφεται ο ηλιος αν καποιος ποτε δεν τον αντικρυσε?το κοκκινο περιγραφεται?

στην εντυπωσιακη Δαλιδα..

0 δυνατες σκεψεις..: