Wednesday, September 19, 2007

εκλογων αποηχος-εκλογων β' γυρος

οι εκλογες ελαβαν τελος, εχουμε αυτοδυναμη κυβερνηση η οποια τωρα ορκιζεται, βοηθεια ,μας.
το πασοκ ελαβε ενα ακομη σκληρο μηνυμα-επιτελους να γυρισουμε σελιδα..
πιστευω οτι ο λαος και κυριως οι νεοι εχουν διαφορετικες προσδοκιες απο το πασοκ. το θελουν πιο ανθρωπινο, πιο κοντα τους, πιο ευρηματικο, εφευρετικο,πιο ευελικτο, πιο ειλικρινες.δυστυχως τα παραπανω δεν περιγραφουν το σημερινο πασοκ. χαιρομαι που ο κοσμος αφησε απο εξω καποια απο τα παλια στελεχη του πασοκ που πιστευω οτι μονο το σημερινο του προφιλ επεσκιαζαν και τιποτα ουσιαστικο δεν προσεφεραν. ειδα πολλους νεους ανθρωπους να μην ξερουν τι να ψηφισουν και να θελουν να ριξουν τη ψηφο τους σε εκεινον που δε θα τους υποσχεθει τα ιδια αλλα θα τους πεισει οτι μπορουν να ζησουν χωρις να κατεβαζουν συνεχως τον πηχη των προσδοκιων τους απο την κοινωνια. αυτο το προσωπο μας δεν υπηρχε στην ηγεσια του πασοκ και γι αυτο στραφηκαν οι ψηφοφοροι στα λοιπα αριστερα κομματα. ετσι επηλθε το βατερλω..
εκεινο που δε μου αρεσε ηταν οτι ο βενιζελος ξεπεταζτηεκ και εκανε τη βαρυγδουπη δηλωση του λες και την επομενη δε μπορουσε να συμβει αυτο αλλα ετεθη ζητημα ζωης και θανατου κι ετσι εκληθη να απαντησει στη συμφορα..
οχι δε μου αρεσε αυτο. μακαρι ο γιωργος να αλλαζε σταση να γινοταν πιο λαικος, πιο συγκεκριμενος-οπως ηταν τις τελευταιες μερες πριν τις εκλογες-να μην ξανακατεφερθει κατα της νδ αλλα αντ' αυτου να προτεινει τις θεσεις και λυσεις του.
χαιρομαι που ο παπανδρεου ανελαβε την ευθυνη και προχωρησε τη διαδικασια για εκλογη προεδρου.τον εκτιμησα για τη σταση του αλλα ο βαγγελης δε μου αρεσε. ηταν σα να περιμενε την ευκαιρια να αυτοπροβληθει.τι θα γινοταν αν αυτο που εκανε ο βενιζελος το εκαναν κι αλλα 5-6 στελεχη του πασοκ τοτε τι θα γινοταν?παιρνει ο καθενας το λογο απο μονος του και προβαλλεται ως "στηρικτης" της παραταξης?ζητησε καποιος τη συνδρομη του?τον εκτιμουσα το βενιζελο αλλα με αυτο εβαλα διπλα του ενα ερωτηματικο. πραγματικα δε θα ηθελα εναν ειρωνα ως πρωθυπουργο της χωρας. οατν εισαι δημοσιο προσωπο οφειλεις να σεβεσαι τους συνομιλητες σου και να μην τους σφαζεις εστω και με το βαμβακι με οπλο εν προκειμενω την ελληνικη γλωσσα.θελω να ευχηθω οποιο κι αν ειναι το αποτελεσμα της εκλογης προεδρουοι ψηφοφοροι να εχουν το σθενος να ειναι δικαιοι και να μην τιμησουν προσωπα που δε θ απαιζουν καθαρο παιχνιδι, οποια κι ειναι αυτα.

0 δυνατες σκεψεις..: