Thursday, November 22, 2007

η εφηβεια!

οταν καποιος ειναι εφηβος, του επιτρεπει η κοινωνια να εχει τις υπαρξιακες του ανησυχιες του στυλ "τί ειναι η ζωη", τί ειναι ο ανθρωπος", "πού παμε", κλπ. αργοτερα μεγαλωνοντας υποτιθεται οτι δινει απαντησεις κι ετσι ωριμος ανθρωπος πια και πολυ μακρια απο την εφηβεια του διαμορφωνει και ζει τη ζωη του. τοτε αν αναζηταει ακομα και επιμονα ειναι λιγο.. εκτος πραγματικοτητας.. γιατι φυσικα δεν τον πειθει αυτη η πραγματικοτητα που βλεπουν οι πολλοι. μα η πραγματικοτητα δεν ειναι μια, ειναι οσες ειμαστε κι εμεις ολοι που αντιλαμβανομαστε τη ζωη και την κοινωνια με τον τροπο μας.
πιστευω οτι οταν ο ανθρωπος αναζηταει την ουσια των πραγματων, δε σταματαει να το κανει ποτε. γιατι παρακαλω οι ανθρωποι να αναζητουν τον εαυτο τους μονο στην εφηβεια? αυτο ηταν μια ακομη απορια που μου δημιουργηθηκε πολυ νωρις κι ακομα παραμενει μεσα στο κεφαλι μου..
οι original αναζητητες δε γιατρευονται, νοσουν απο την πιο ομορφη ασθενεια,της οποιας βασικο συμπτωμα ειναι η αναζητηση του τί υπαρχει κατω απο αυτο που φαινεται..
πιστευω επισης οτι οι πιο πολλοι εφηβοι, αυτοι που ακουν "ψαγμενη" μουσικη και διαβαζουν βιβλια πολυ "γεια σας" ειναι περισσοτερο ατομα που θελουν να κανουν την επιδειξουλα τους. πιστευω οτι αυτος που ψαχνει στη ζωη του, θελει να το κανει αθορυβα.. με απαλα βηματα, ανεπαισθητα στους αλλους. τετοια που αυτος τα νιωθει ως σεισμικες δονησεις και ηφαιστειακες εκρηξεις καθε φορα που απομακρυνει αλλη μια φλουδα της πραγματικοτητας μας και πλησιαζει στην ουσια..
και ποια ειναι αυτη η ουσια περικαλω?.. η αληθεια..

0 δυνατες σκεψεις..: