Friday, November 23, 2007

ο καραθεοδωρης και τα "αληθινα σεναρια"

χτες βραδυ λιγο πριν με παρει ο υπνος ανοιξα την τηλεοραση και πετυχα την εκπομπη "αληθινα σεναρια" της ΕΤ3. αυτη η εκπομπη μου εχει προσφερει κατα καιρους πολυ ακριβες συγκινησεις. χτες ασχοληθηκε με εναν καθηγητη μαθηματικων, μεταναστη απο τη ρωσσια με ελληνικες ριζες και καταγωγη. ελεγε λοιπον αυτος ο ανθρωπος για τις συνθηκες εργασιες που συναντησε στην ελλαδα οταν ηρθε, για την πικρα του που εξαιτιας της αρρωστησε για πολλα χρονια-καθοτι ο ανθρωπος ειναι ψυχοσωματικη ενοτητα και συχνα οταν νοσει η καρδια, νοσει και το σωμα-για το βιβλιο μαθηματικων τοιυ γυμνασιου που εχει λαθη και κανεις δεν το διοθωνει παρολο που ο ανθεωπος αυτος εχει ενημερωσει το υπουργειο κι ομως κανεις δεν ασχολειται γιατι δεν ειναι τα χωραφια του.. που σημερα εχει επαφες με πανεπιστημια της ρωσσιας που συνεργαζεται μαζι τους αλλα τα ελληνικα ιδρυματα μαλλον δεν επιθυμουν να συνεργαστουν..και αλλα παρομοια που εχω ακουσει απο πολλους ελληνες στην καρδια που αυτη η χωρα γαμαει και γδερνει την ψυχη τους καθημερινα..
αυτο ομως που ακομη περισσοτερο με αγγιξε ηταν οταν μιλησε αυτος ο ανθρωπος για τον καραθεοδωρη, τον μαθηματικο, τον ελληνα που λιγοι γνωριζουν οτι ηταν μαθητης του αινσταιν..
οταν ακουγε και διαβαζε για τον καραθοδωρη αυτος ο καθηγητης μαθηματικων απο τη ρωσια πλημμυριζε με περηφανια στην καρδια του. ναι!!!!αυτο ειπε αυτος ο ανθρωπος!!πλημμυριζε η καρδια του και λαχταρουσε να ερθει στην ελλαδα να παει στην ακροπολη!
αυτη η γαμημενη χωρα τελικα τιποτα δε σεβεται και η νοοτροπια μας ειναι που κραταει πισω. ολο νομιζουμε οτι καποιοι ειμαστε επειδη ειχαμε προγονους σπουδαιους ομως σημερα στο εξωτερικο ειμαστε ενα τιποτα. και αυτο το εισεπραξα κι εγω οταν εζησα εξω αλλα και το εχω ακουσει χιλιαδες φορες. ευτυχως που υπαρχουν καποιοι ελληνες που ζουν στο εξωτερικο-διοτι εδω δυσκολα θα προκοβαν- και μας κανουν περηφανους.
μπραβο σε αυτον τον καθηγητη που μιλουσε με τοση αγαπη για την ελλαδα και για τα παιδια που πρεπει να μαθαινουν σωστα μαθηματικα..
μπραβο του χιλιες φορες που εμεινε μεσα του υγιης ανθρωπος παρολες τις κακουχιες.
..κι οταν δουλευε στις οικοδομες αναζητουσε μια παρεα με αλλους ανθρωπους για να συζητησει κι ομως δεν εβρισκε γιατι οι γυρω του ενδιαφερονταν για αλλα..

0 δυνατες σκεψεις..: