Monday, October 29, 2007

η κοινωνια μεσα απο τις ταινιες κι ενα μεγαλο ευχαριστω

λογω ελλειψης επαρκους ελευθερου χρονου, προσπαθω καθε βδοαμδα να βλεπω μια ταινια στο dvd εστω κι αν πρεπει να την κοψω σε μισαωρα και να βλεπω λιγο-λιγο απο την ταινια πριν κοιμηθω. χτες ειδα το serpico με τον al pacino. μου αρεσει πολυ αυτος ο ηθοποιος. ειναι απο τους πιο αγαπημενους μου. ειδα ακομη μια φορα σε μια ταινια καποιον να προσπαθει να παει κοντρα στο ρεμα. δεν πιστευω οτι ολα ειναι ψευτικα αι οτι οι ηθοποιοι απλα ακολουθουν τη διψα του κοινου για ηρωες. πιστευω οτι πολλοι ανθρωποι κανουν την υπερβαση στη ζωη τους. εχουν ονειρα, εχουν προσδοκιες απο τον εαυτο τους να παιξουν καθαρο παιχνιδι. για αυτους τους τυπους συνηθως δε μαθαινουμε τιποτα. τα κατορθωματα τους δε γινονται γνωστα ή κι αν ενα μερος τους γινει, τοτε η αληθεια τους αμφισβητειται. κι ομως τετοιοι ανθρωποι υπαρχουν, το ξερω,αλλιως αυτος ο κοσμος δε θα μπορουσε να επιβιωσει.
αυτος ο τυπος λοιπον αφοι λιγο εμεινε να γινει αναπηρος, αποζημιωθηκε με ενα χρυσο παρασημο.. και στο λογο που εβγαλε ειπε οτι η παρανομια και τα κυκλωματα επιβιωνουν επειδη τα υποστηριζει ι εξουσια..--ειναι τοσο κατανοητο..
ωραια ταινια, με γεμισε σκεψεις, εικονες, αηδια..
χτες ειχαμε κι αυτη τη μεγαλη εθνικη επετειο και ηδη ειχα μπει σε αλλιωτικες σκεψεις. εβλεπα τα ντοκιμαντερ στην τηλεοραση και σκεφτομουν ολους οσοι χαρισαν τη ζωη τους σε εμας που εχουμε την ελευθερια μας. νεα παιδια παραχωθηκαν κατω απο το χιονι, τα εφαγε η ψειρα, αφησαν τα ποδια και τα χερια τους σε καποιο βουνο..εμεις ειμαστε πολυ μακρια απο ολα αυτα αλλα εγω τους ευχαριστω που εκανα κι αυτοι τη μεγαλη υπερβαση για την ελευθερια τους-εστω κι αν σημερα την πουλαμε για το τιποτα..
πραγματικα τους ευχαριστω κι ας μην τους ξερω προσωπικα..

0 δυνατες σκεψεις..: