Friday, November 2, 2007

ο προεδρος της Διεθνους Σοσιαλιστικης

χτες ειδα το τελευταιο μερος της συνεντευξης του παπανδρεου στην κρατικη τηλεοραση.τον παρατηρησα και τον ακουσα προσεχτικα. ειναι διαφορετικος απο τον καραμανλη και απο το βενιζελο, ακους απο το στομα του λογια και αξιες που δεν τα λεει αλλος αλλα.. δε με πειθει οτι μπορει να χτυπησει τη γροθια στο τραπεζι, οταν εχουν εξαντληθει ολες οι αλλες μεθοδοι. οταν ρωτηθηκε για το σκοπιανο δεν εδωσε απαντηση ξεκαθαρη, ειπε οτι επειδη βρισκομαστε σε διαβουλευσεις καλυτερα να μην απαντησει για το ποια ειναι ξεκαθαρα η θεση του. δεν το περιμενα αυτο, απορω τί φοβαται και δεν εκφραζεται?θα ειναι πρωτη φορα που πολιτικος θα πει ψεματα ή φοβαται μη χασει την εξουσια?πιστευω οτι δε θα εκλεγει για προεδρος του κομματος-θακερδισει ο βενιζελος που μπορει να με πειθει περισσοτερο αλλα σαν προσωπικοτητα με απωθει πληρως.ο σκανδαλιδης μου φαινεται πολυ πιο ανθρωπινος αλλα.. με λιγοτερη πυγμη. αυτο τουλαχιστον εισπραττω εγω. ο παπανδρεου πρεπει να δωσει ξεκαθαρες απαντησεις. προτασεις με συνταξη με υποκειμενο,ρημα, αντικειμενο. εγω-πιστευω-αυτο.
λυπαμαι πολυ που τα σκοπια θα ονομαστουν εστω και μερικως μακεδονια. δηλαδη οποιος θα ανφισβητει κατι ελληνικο θα μας παιρνει και κατι?αυριο θα ξυπνησει καποιος και θα πει οτι μια αλλη περιοχη ή ενα μνημειο ή ενας ανθρωπος εχει και αλλη καταγωγη οποτε θα κανουμε και παλι πισω. οποιος θετει θεμα εμεις θα κανουμε πισω. μπραβο και στον εβερτ που ειπε οτι τα σκοπια ειναι βορεια μακεδονια. δηλαδη και ο εβρος ειναι δυτικη τουρκια η κωνσταντινουπολη ομως ειναι ανατολικη ελλαδα? μηπως η αλβανια ειναι βορειοδυτικη ελλαδα? λιγη τσιπα μπαρμπα δε θα σε βλαψει!
αλλα τα ελεγε και ο τριανταφυλλοπουλος χθες σε αλλο καναλι-τι να περιμενεις απο μια χωρα που οι δαπανες για την παιδεια ειναι απο τις χαμηλοτερες του αναπτυγμανου κοσμου? ας πινουμε καφεδες κι ας πηγαινουμε για ψωνια και τιποτα αλλο να μη μας νοιαζει και ισως ξυπνησουμε οταν απο ελλαδα μας πουν νοτια βουλγαρια και ανατολικη ιταλια..

0 δυνατες σκεψεις..: